Gå till innehåll
Häverödals SK
Häverödals SK

Den gamla IOGT-lokalen har sedan IOGT-verksamheten lades ner på 80-talet varit av intresse för Häverödals SK. Under mitten på 80-talet jobbade styrelsen på att få möjlighet att köpa lokalen men den gången slutade det med att den såldes till andra ägare och under åren har fastigheten bytt ägare ännu en gång.

Under vintern 2022 gick dåvarande fastighetsägaren bort och under hösten 2022 framkom att fastigheten skulle säljas. Huvudstyrelsen inledde omdelbart arbetet med att försöka förvärva fastigheten vilket sedemera skedde under vintern 2023.

Det omfattande arbetet med att röja ur och sortera allt som huset var fyllt med inledes under våren 2023.

I samband med att fastigheten röjs ur kommer el-, vatten- och värmeanläggningen att gås igenom och uppgraderas samt att taket över senen ska renoveras.

En tidplan för när arbetet ska vara klart är inte bestämt men målet är att när HSK firar sitt 100-års jubileum 2032 så ska det ske i lokalen och innan dess ska vi förhoppningsvis ha fyllt huset med verksamhet både i HSK`s egen regi men vi hoppas också att det ska bli en lokal för möten och upplevelser för boende i byggden! Följ resan under fliken Tidslinje

En bild

Publicerad: 2023-07-17

Senast uppdaterad: 2024-04-26

Författare: Mikael Engman

Senast ändrad av: Mikael Engman

Sponsorer